Vitamine inname voor een langer leven

“Ouder worden” er heerst vaak een taboe overheen. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk leven, maar dan wel het liefst in goede gezondheid zodat zij ook nog echt kunnen genieten van hun oude dag. Veel mensen die een jaartje ouder worden krijgen niet meer alle voedingsstoffen binnen die hun lichaam nodig heeft om ‘normaal’ te functioneren. Hierdoor worden veel mensen met een oudere leeftijd sneller vatbaarder voor ziektes of gaat hun gezondheid aanzienlijk sneller achteruit. Om voor deze mensen ook hun gemiddelde levensverwachting te verhogen, kunnen deze mensen de ontbrekende voedingsstoffen aanvullen door middel van voedingssupplementen. Via een extra inname van voeddingsupplementen krijgen deze personen toch voldoende vitamine binnen die zij anders zouden missen. Een voorbeeld hierbij is bijvoorbeeld met vitamine b12. Deze vitamine kun je op een natuurlijke manier binnenkrijgen door het eten van dierlijke producten, zoals vlees, vis, melk, eieren en zuivel. Voor personen met een speciaal dieet, met een dieet vanuit geloofsovertuiging, vegetariërs of veganisten kunnen door hun eetgewoonte dus een tekort aan de b12 vitamine ontwikkelen. Om vervelende lichaamskwalen en/ of ziekte te voorkomen is het daarom belangrijk dat een extra vitamine inname tijdig wordt genomen. Een ander vitamine tekort waar vaak jonge kinderen en ouderen mee te maken krijgen, is het tekort aan vitamine d. Dit is een vitamine die door ons lichaam zelf aangemaakt kan worden wanneer onze huid in aanraking komt met de zon. Echter worden jonge kinderen vaak nog beschermd voor de zon en komen zij, net als ouderen , minder vaak buiten waardoor hun huid niet voldoende vitamine d aanmaakt. Het is daarom voor hen belangrijk om extra vitamine d in te nemen. Dit kan in de vorm van tabletten of in poedervorm. De manier waarop de extra vitamine D wordt ingenomen, heeft geen effect op het resultaat van de vitamine. Echter dien je wel goed in de gaten te houden dat je niet teveel extra vitamines inneemt. Een teveel aan vitamine supplementen kan op zijn beurt namelijk ook weer schadelijk zijn.

Geef een reactie