Ga op tijd langs bij de tandarts!

Mensen die vaak of eerder in het verleden last hebben gehad van hun gebit, kunne het vaak alleen maar beamen;  last van je gebit doet vaak pijn en is storend! Daarom wordt in vrijwel alle gevallen geadviseerd om op tijd naar de tandarts te gaan voor een controle. Op deze manier kunnen eventuele ontstekingen niet verder uitbreiden in de mond en worden andere tanden en/ of kiezen niet aangestoken door de infectie. Toch zijn veel mensen bang van de tandarts, waardoor zij bij tandpijn helemaal niet meer willen gaan. Zij hebben vroeger vaak een nare ervaring gehad met bijvoorbeeld gaatjes, waardoor deze angst (soms zelfs een fobie) is veroorzaakt. Wanneer personen te laat bij de tandarts komen kan deze soms al niets meer voor de patiënt doen. Hij of zij wordt dan doorgestuurd naar de kaakchirurg, die in staat is om grotere, zwaardere behandelingen uit te voeren. Dit zijn vaak pijnlijke ingrepen waardoor het belangrijk is om de patiënt gerust te stellen.
In Nederland zijn er verschillende klinieken en ziekenhuizen waar een chirurgische ingreep aan het gebit mogelijk is. Hierbij wordt de patiënt in de meeste gevallen door de tandarts doorgestuurd. Wil je echter toch liever naar een andere kaakchirurg dan is het ook mogelijk om hier zelf in te schuiven.

Een voorbeeld van een kliniek die deze dergelijke ingrepen uitvoert is orfeokliniek. Deze kliniek kent verschillende experts en zorgen voor een goede behandeling van uw gebit. Naast verschillende kaak chirurgische ingrepen, voeren zij ook het beroep van orthodontie uit. Steeds meer mensen willen graag mooie, rechte tanden en kiezen en nemen daarom een beugel. Ook voor volwassene is een beugel volwassene erg normaal. Dat je immers op jongere leeftijd geen beugel kon nemen, betekent niet dat je nu niet voor een beugel kunt gaan. Een mooi en gezond gebied, dat wilt u toch ook?

Geef een reactie