Ga jij binnenkort op reis?

De zomer vakantie komt er weer aan en dit betekent: ‘Vakantie tijd!”. Veel mensen kijken elk jaar weer uit naar het moment dat ze een paar dagen vrij zijn en kunnen genieten van het zonnetje. Toch is niet ieder jaar de zomer in Nederland lekker. We hebben ook al verschillende jaren een zomer meegemaakt die erg tegenviel en waarbij het toch vrij koud, nat en bewolkt was. Op zulke momenten zien we veel mensen die opzoek gaan naar een lekkere lastminute naar de zon. En geef ze eens ongelijk?! Het hele jaar heb je hard gewerkt om vervolgens een aantal dagen optimaal te genieten en hier mag dan best iets tegenover staan. Veel mensen willen na de vakantie hun collega’s jaloers maken met dat lekker, bruine kleurtje van de zon. Toch willen we er ook graag goed uit zien en de zon draagt daar eigenlijk helemaal niet aan bij. Door de zonnenstralen verouderd onze huid aanzienlijk en loop je vervolgens allerlei verhoogde kansen op onder andere huidkanker. Je vakantie is leuk, maar smeer jij je ook goed in? Daarnaast zijn er in de zomermaanden meer insecten waar je last van kunt hebben. Sommige personen moeten niets hebben van de kleine beestjes en andere vinden ze niet zo erg. Wat vrijwel wel iedereen vervelend vind, is het gezoem en de jeuk van een muggenbult. Ook wanneer het weer lekker weer wordt, zijn er weer muggen in ons land. Deze kleine, irritante beestjes kun je nooit vinden als jij ze wilt vangen. Echter kunnen zij jouw wel ruiken en steken. Een klamboe kan je hier tegen beschermen. Dit is een soort van transparant net, zodat je tijdens je slaap voldoende zuurstof binnenkrijgt, maar waar de muggen en andere, kleine insecten niet doorheen kunnen. Heb je nog geen klamboe? Probeer dan het gebruik van een ventilator. Dankzij de trillingen in de lucht, houdt de mug ook minder van tocht.

Geef een reactie